Saturday, July 23, 2011

Demam Drama Korea | INFO + Links + Top 3



Gelombang HALLYU (Demam Korea)sebenarnya dah lama menular di Malaysia dan seluruh dunia dan antara pesakit @ penggemar FANATIKnya adalah AKU..hehe...sehari tak dapat tengok cerita korea memang tak sah, sila haribulan aku pindah duduk kat korea terus...hahaha~

Bukanlah nak mengagungkan negara luar tapi memang telah terbukti karya2 seni termasuklah Music K-Pop, Drama, Reality Show, dan Film daripada Korea berjaya memikat hati peminat2 seni diseluruh dunia...tak kesah la korang lelaki atau perempuan, takde salahnya kalau menonton cerita2 atau lagu2 Korea..ok lah malas nak celoteh panjang, sebenarnya aku nak kongsi ngan korang TOP 3 website yang biasa aku gunakan sebagai sumber mencari cerita2 terbaru daripada Korea...korang boleh streaming @ download (berbayar)..jom kita serbu~~~

1. DRAMALOAD


Sebenarnya aku baru je tau pasal website ni daripada kawan aku, bila aku tgk UI website teramatlah user-friendly, so aku tanpa teragak2 terus register as Premium User (HD Video Quality) untuk men'download' semua Drama2 Korea yang latest dan kalau korang nak streaming pon boleh..mostly link dia memang okay dan ada yg HD gak...hehe~

Jom terjah : www.dramaload.com

2. MYSOJU


Website ni la yang mula2 aku terjah untuk melepaskan gejolak hati untuk menonton cerita2 Korea dan Jepun. Banyak info tentang drama dan pelakon cerita2 tersebut dan kalau klik pada nama pelakon tu kita boleh lihat senarai filem lain yang dia turut berlakon...website ni hanya boleh streaming sahaja...ok gak la~

Jom terjah : www.mysoju.com

3. DRAMACRAZY


Kat sini pon terbaikla kalau korang nak streaming cerita2 korea sebab ada banyak pilihan untuk streaming source for every drama...siap ada subtitles, so jangan risau la..hehe~

Jom terjah : www.dramacrazy.net 

**Antara Drama2 korea yang aku nak recommend kat korang semua adalah:


                   Can You Hear My Heart         City Hunter             Dream High                


                          Secret Garden           Mischievous Kiss       Sungkyunkwan Scandal 


                                               Miss Ripley                         Marry Me, Mary



Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails