Monday, June 20, 2011

MBA | Ekonomi Merdeka...!!!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera...

Ekonomi Merdeka...??? Apakah yang aku maksudkan..??? Adakah tahap ekonomi sebuah negara yang merdaka...owh, bukan la kawan2. Itu cuma TITLE ENTRY semata. Takde kaitan dengan yang masih hidup ataupun sudah kawen *tetibe*

Actually, arini aku ada exam untuk paper Managerial Economic. Punya la aku study bagai nak rak semua exercise sekali soalan memang macam tutttt...seriously, aku dari dulu memang tak boleh terima subjek ni. Maybe, cara lecturer yang mengajar masa zaman degree dulu tu agak bosan dan menyebabkan bila amik subjek ni masa MBA wat aku kurang faham. Disini aku ada cadangan la buat yang bakal jadi lecturer ekonomi tu nanti:

  1. soalan tu kalau boleh kaitkan dengan dengan subjek tu, aku amik MBA bukan nak jd economist so soalan tu supposedly suruh la kitorg interpret using data yang ada tanpa pengiraan.
  2. kalau boleh fikirkan cara lain nak relatekan subjek dengan pelbagai jenis business sebab different business have  different way of handling and various issues they encounter...!!
  3. kalau janji waktu exam tu 3jam tolong kotakan janji jangan tetibe jadi 2jam plak...hehe~
  4. ulang balik 1, 2, & 3...hehe~
ok, itu je untuk entri arini...aku dah tak mau kenang paper ni lagi sebab this is the last economic paper i'll took for the rest of my life [FULLSTOP]

p/s: Prof...jgn la strict sangat marking my answer's sheet..okay...takyah baca terus bagi full marks je..teehee~

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails