Saturday, June 11, 2011

Korea's Got Talent


Masa aku tengah asyik layan YouTube tetibe aku terpandang satu video ni kat recomended video pasal sebuah rancangan realiti baru kat KOREA tu..so, aku pon click la then video tu mmg awesome gilakkk...

cuba korang hayati dulu video rendition Sung Bong ni...amat memberi kesan mendalam dan goosebumps.....!! (aku serius neh) sila sediakan tisu please~~~
OK...dah tengok kan..amacam...???berdiri tak segala bulu2 badan korang tu...???pada yang menangis tu korang memang the best...aku pon sebak bila tengok video ni..FYI lagu yang dia nyanyi tu tajuk dia "Nella Fantasia" by Sarah Brightman...sebakkk *sniff sniff~
"I just want to be like a normal person. I don't sing that well but when I do sing, I feel like a different person."
Sedikit info yang aku dapat dari video tu Sung Bong ni berumur 22tahun..dia ni mula berminat dalam bidang nyanyian ni lepas kagum dengan seorang vokalis band kat sebuah tempat hiburan, then dari situ berputiklah cinta dia kat bidang nyanyian..serius suara soprano dia memang mantoppp..kann?? Ramai yang kaitkan dia ni macam Susan Boyle yg menjadi sensasi kat Britain tu..huu~


Dia merupakan anak yatim dan melarikan diri dari rumah anak yatim tu sebab selalu dibuli pada umur 5tahun dan terus hidup merempat kat tepi jalan..bayangkan umur camtu dah boleh berdikari...pergh..dia dapat gak rasanya tamat High School..ada yang cakap Performing Art High School tapi tak tau la betul ke tak...yang pasti dia ni memang berbakat...!!! Owh..dia ditanya tentang "Apakah pekerjaan anda..??" oleh juri dan dia jawab "Manual Workers" atau 'buruh kasar'...pastu audience bantai gelak...actually, orang ketawa ketika Sung-bong berkata "manual workers" sebab cara dia cakap agak lawak@bersahaja..audience sebenarnya tak ketawa sebab dia menjadi pekerja manual, tetapi kerana cara die express perkataan 'Manual Workers' tu je...orang KOREA ni amat menjaga perasaan orang lain tau...hope tak ada salah faham kat situ ye...hehe~


**Okay, ini salah satu cara korang nak support Sung-bong...

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails