Wednesday, June 8, 2011

INFO | Apple iOS 5


This is Awesomeeeeee~~~

Memang berbaloi aku tunggu jam 1 pagi semalam semata2 nak follow keynote daripada Steve Jobs tentang iOS5...lebih kurang 200 features in iOS5 kali ni....semuanya memang akan mebuat korang teruja nak beli iPhone4, iPad2 dan iPod Touch untuk merasa kecanggihan teknologi terkini yang Apple perkenalkan kali ni...bagi aku ini merupakan peningkatan software yang sangat hebat dan boleh buat sume software developer macam Blackberry, Android dan Microsoft dan semua Jail-breakers tercengang dan bungkus balik kampung jer...kih3...terbaiklah iOS5....!!!

***Antara features yang bagi aku paling menarik perhatian adalah seperti berikut...


Notification Center

All your alerts in one place...!!!
korang akan dapat semua updates dan notifications from iOS devices korang contohnya new email, texts, friend requests, and more....korang just swipe from the top of any screen kat iDevices korang tu untuk run this features...hebat3~


iMessage

iMessage sememangnya yang ditunggu2...!!!
Bayangkan semua iDevices macam iPad dan iPod pon boleh join the conversation secara WiFi atau 3G...dan part yang paling best we can see samada kawan yang kite tgh SMS tu typing...macam YM lebih kurang la...dan much better than BBM.. ;p

Reminders

To-Do List....!!!
Akhirnya ada juga Reminder apps dalam iDevices...kalau tak memang jenuh la nak mengadap Calendar tu nak setting appointment, to-do list dan macam2 lagi...and the best part of it..Reminder ni boleh set up which location yang kita nak Reminder ni alerts korang...contohnya bila sampai rumah automatically ada alerts from Reminder untuk korang bersihkan dapur contohnya la kan..

Camera

Capture the moment at a moment's notice...!!!
Memang terbaik features update iOS5 ni..sebab ini yang aku tunggu dari awal aku beli iPhone sebab kadang2 kita nak capture on the spot, then klu kite ade lockcode memang lambat la...so this time tak payah nak key in lockcode sebab boleh access Camera dari lockscreen tu...senang..pastu just push the shutter button which is the UP volume button...Terbaekkkk~

PC Free

Independence for all iOS Devices...!!!
Now, tak perlu lagi nak kena connect with any computer untuk aktifkan iDevices korang sebab dah ada feature yang boleh aktifkan sendiri kat iDevices korang tu dalam iOS5...mudah giler..!! tak perlu lagi nak updates software baru guna computer..guna iDevices korang pon boleh update...dan kalau nak wat synchronizing, backup dan restore boleh dibuat secara wireless menggunakan iCloud [next entri aku explain]

**so apa kata korang layan video ni dulu..hehe~

                                    


Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails