Thursday, June 16, 2011

iDevices | iPhone's Passcodes You Should Avoid


Ok..ni ada satu info yang patut semua pengguna iPhone baca..

Daniel Amitay, the developer of the Big Brother Camera Security app, ran an interesting survey of his application’s users. Dia sengaja added some code to anonymously record passcodes of iPhone owners yang gunakan application dia tu...pergh...bahaya siot developer apps camni...silap2 boleh kene saman sebab menceroboh privasi pengguna telekomunikasi..huhu~

With this little test, dia boleh record 204,508 passcodes from as many devices, so apps ni bagi dia peluang to find out what the most used passcodes are....kalau korang ada guna passcodes ni, you might want to change this right away in order to increase the safety of the information on your iDevices…!!

Top 10 passcodes yang paling kerap digunakan adalah:
1234, 0000, 2580, 1111, 5555, 5683, 
0852, 2222, 1212, 1998
Mesti korang pelik kenapa "5683" ade dlm top 10 tu kan..haha...sebenarnya no tu ade maksud special iaitu "LOVE" kalau type guna keypad...so, tunggu apa lagi tukar passcodes korang semua...nanti kene hacked baru nak menyesal memang dah tak berguna...btw, interesting info, isn’t it..???

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails