Friday, June 3, 2011

Baru Satu Entri Pasal AdindaEvans Dah Beribu Pageviews Aku...!!!

tengok tu sampai 1700++ yg views utk entri tu dalam sehari je..terkejut aku...!!!
Hahahaa...memang lawak la isu #adindaevans ni...tetibe ramai gile yg views blog aku sebab minah tu..kalau blog minah tu ade Nuffnang memang masyuk la dia..kih3..Btw, kalau korang belum baca lagi entri aku pasal minah #adindaevans ni...[SILA KLIK SINI] kalau nak tau apa sebenarnye cerita minah ni...minah bandar ni memang sosial standard dak2 KL la kan...tapi aku tak bermaksud semua dak2 KL @ bandar camtu..ada yg baek..hihi~

Isu ni memang semua orang nak tau sebab ianya lain dari yang lain serta lari dari norma masyarakat..tapi maybe this girl jenis yang berani so dia pon tak kesah la sangat...maybe dia pon dah sedar dan family dia pon dah support dia untuk bangkit dan terima dia seadanya...sebenarnya banyak lagi gadis2 malang yang terpaksa menempuh jalan hidup yang kadang2 diorg sendiri tak mintak jadi camtu...tapi inilah hakikat masyarakat malaysia...bukan dia sorang je tapi sebab dia wat entri camtu semua jadi serba nak tau cerita minah tu..

Tak perlu la kita panjang2kan lagi isu #adindaevans ni...lebih baik kita risaukan keluarga kita sendiri yang mungkin boleh terjebak macam ni...Setiap manusia tu tak boleh lari dari melakukan kesilapan, tapi yang penting macamana kita perbaiki kesilapan tu dan bagaimana orang luar termasuk keluarga kita untuk menerima dan memberi sokongan untuk kita bangkit selepas melakukan kesilapan tu..betul tak...???(macam sama je ayat aku dengan entri yg lepas...??huhu~) "Inna fa'atidh dhikra" (87:9). Sometimes people don't process what you say right away, but it sticks with them...their ego gets in the way...so, sama la dengan kes ni dimana maybe minah tu akan berubah suatu hari nanti dengan sendirinya...kita hanya boleh menasihati dia je~
**owh ye...korang tau tak skang kita dah masuk bulan Rejab...Barangsiapa berpuasa lima belas hari dalam bulan Rejab, maka ALLAH mengampuni dosa-dosanya yang telah lalu dan menggantikan kesemua kejahatannya dengan kebaikan, dan barangsiapa yang menambah (hari-hari puasa) maka ALLAH akan menambahkan pahalanya...nantikan entri pasal bulan rejab ni ye..hehe~

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails