Saturday, May 14, 2011

BORAK WAYANG | Fast Five

ni ler fast 5 yg sebok duk dicanangkan satu Malaya tuh..huhu~
Sebut je FAST 5 tetibe adrenalin pon memuncak kann...haha..btw, actually dah lama nak gi tengok film ni tapi sebab tiket asyik sold OUT je..tak dapat la tengok..but, today..err..semalam la tu..dapat gak aku tengok film ni bertemankan cousin aku tu..ok..jom baca borak wayang kali ni...Fast Five..hehe~


Fast 5 ni aku tengok kat GSC Pavilion, KL...still full seat gak after a week screening..perghh...so, to start up the review..nak tanya korang tengok tak sequel film ni dari 1st sampai 4th..??? Aku pon tengok tapi takde la sampai menghayati sangat sampai sume nama watak dalam film ni aku ingat kann..huhu..sebabnya aku tanya soalan ni adalah Fast 5 kali ni bawa balik semua character dalam semua sequel film FAST FURIOUS ni berganding bahu in this new sequel of FAST 5...!!!
semua watak FAST FURIOUS muncul untuk menghangatkan pentas catwalk..*tetibe*

FYI, FAST 5 juga amik Dwayne "The Rock" Johnson berlakon as FBI special agent..so memang gempak la...(btw, aku tergelak tengok janggut dia..REAL ke..??) hahaa..so, Dominic Toretto (Vin Diessel) is freaking awesome and stylo beb..!! the character is so perfectly created for him..dibantu plak Brian O'Connor (Paul Walker) and Mia Toretto (Jordana Brewster)..(She's pregnant..!!!)
mase ni diorg sume kene marah ngan mak diorg sbb suke maen kat luar maghrib2..hihi~

"yo bro, wassuppp...jom wrestling nak..???"

Then plot was pumping and the pace very smooth...awesome cinematographic...the actions are fantastic..car chassing with the Brazil's Police scene are the best I've ever watched in my life...lil' bit stuffed with light action-comedy scene which also freaking awesooommmeeee...!!!
"Dom, ko rase ni leh wat meriam buloh tak..???"

masa scene kejor2 ni korg kene tgk betul2 apa yg plan 10saat diorg nk buat..

So, in the nutshell..go watching it yourself to feels the awe-mazing-ness about this great film...!! Oh..btw, do wait until the end of the credit of the film to see some unexpected scene about letty (Dominic late-GF)...don't go OUT from the Cinema early or you'll missed this part...hahaha..lucky me got this info from my cousin whom had watched FAST5 before..hehe~
Gurkha LAPV memang super cool...body yang mantap langgar dinding takde kemek takde calar..haha~
P/S: satu je yg aku tak puas hati...nama watak assistant penjahat tu nama dia "ZIZI"...merosakkan nama aku je walaupun 20% je...hahaha~
**ni la mamat tu yg nama "ZIZI" a.k.a Michael Irby dlm Fast 5..hehe~

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails