Friday, May 27, 2011

INFO | Status Secret Recipe Adalah HALAL

Ini INFO berguna untuk semua pelanggan SECRET RECIPE....so lepas ni tak perlu ragu2 lagi pasal status kedai kek kegemaran ramai...haha...tadi aku da beli Choc Fudge sbb smlm tak pasti Halal ke tak...so, skang da terbukti ianya HALAL...klu was2 lg korg buat la kek sendiri...kih3~
Saya, Wan Zawani Bt. Wan Ahmad, Eksekutif Halal daripada syarikat Secret Recipe ingin menyatakan maklum balas di sini berhubung hebahan atau kandungan artikel blog yang telah dibawa untuk perhatian kami. Kami amat kesal kejadian seumpama ini boleh berlaku walhal perkara ini langsung tidak terjadi di syarikat kami kerana kami sepenuhnya menggunakan bahan-bahan ramuan yang halal serta mendapat pensijilan halal dari daripada badan yang diiktiraf iaitu JAKIM. Jika terdapat sebarang kemusyikan berhubung perkara ini, anda boleh berhubung terus dengan pihak kami di talian 03-78034891 dan berhubung dengan saya. Dengan ini, kami juga ingin memaparkan kenyataan rasmi daripada syarikat Secret Recipe berikut :

**ini link nak check HALAL status Secret Recipe ni...korang nilai sendiri..huhu~

Sunday, May 22, 2011

INFO | Tragedi Rumah Anak Yatim Al-Taqwa

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera...

Tragedi Rumah Anak2 Yatim dan Anak2 Hidayah Madrasah Al-Taqwa, Kampung Gahal, Hulu Langat Selangor. Operasi menyelamat yang bermula 2.45pm semalam (sabtu-21Mei) dihentikan sementara 5.30am (Ahad-22Mei) selepas mangsa terakhir telah dikeluarkan dari kawasan tanah runtuh tersebut....jumlah mangsa iaitu 25 orang dan 16 daripadanya terkorban..9 cedera dan masih dirawat...(sumber BERNAMA)

"HIGHLAND Towers..Karak Highway..Taman Hillview..Bukit Antarabangsa..and now, 
Felcra Semungkis."

      Nama2 tempat diatas sudah cukup membuatkan kita mengingati kembali detik2 tragedi lampau dimana rumah dan kereta musnah, kaum keluarga dan sanak saudara menangis kesedihan kehilangan orang tersayang, para penyelamat pula bertungkus-lumus mengeluarkan mangsa yang tertimbus akibat tanah runtuh ni...nampaknya kita tidak belajar dari kesilapan lampau..bukanlah ingin menidakkan takdir tuhan tapi ianya dapat dibendung sekiranya semua pihak tidak keras kepala dan hanya mementingkan diri sendiri...


       Developer yang sibuk mengaut keuntungan dengan memotong tebing bagi projek2 tanpa mengambil kira aspek geologi memang patut dipersalahkan...pihak kerajaan juga perlulah ambil serius perkara ni kalau tak memang tiap tahun la kita akan digemparkan dengan kejadian tanah runtuh yang meragut nyawa mereka yang tidak bersalah...tetapi kali ni ianya menimpa rumah anak2 yatim...mereka yang sememangnya diberi dugaan apabila kehilangan ibu  atau ayah dan ada yang tiada ibu bapa ditimpa musibah disebabkan kecuaian manusia sendiri...memang menyayat hati...!!!
    Cukuplah...semoga roh anak2 yatim ini dicucuri rahmat dan ditempatkan dikalangan mereka yang beriman...Al-Fatihah...bagi mangsa yang cedera pula semoga tabah menempuhi ujian tuhan berikan ini dengan redha...jangan biarkan tragedi ini berulang...sungguh menyayat hati bila ianya menimpa anak-anak yatim ni..ya Allah berikanlah mereka kekuatan mengharungi hari mendatang...aminnn~~~

Gambar diambil sebelum tragedi berlaku....Al-Fatihah~
Mangsa yang meninggal dunia:

1) Mohd Kamarul Amizan, 11

2) Nurahimi Rosdi, 14
3) Dzahir Haziq M. Muin, 11
4) Ahmad Lokman Hakim, 11
5) Farid Ibrahim, 34
6) Mohd Azret Azahari, 8
7) Wan Ahmad Hasril Hazim, 11
8) Zahid Assawal Zamri, 19
9) Mohd Mustakim Mamat, 12
10) Mohd Naerzein M. Nor, 8
11) Mohd Aiman Abdullah, 10
12) Shahrul Nurimran Adnan, 9
13) Mohd Zaid Azahari, 14
14) Mohd Imal Fahad, 9
15) Mohd Riezman Abdul Latif, 9
16) Mohd Hazim Sapri, 10


Terselamat dan cedera:

1) Aizat Khusairi, 12
2) M. Allaudin Sobri, 14
3) M. Syatiq Ibrahim, 21
4) Khairul Anuar Nasri, 9
5) M. Harris Izuddin Sahrul, 11
6) Zulkhairi Aminuddin, 13
7) Izzuddin Abdullah, 30
8) Izuan Zakaria, 33

9) Mohd Akmal Mohd Jefri, 10 



~~~AL-FATIHAH~~~

Saturday, May 21, 2011

BORAK WAYANG | Nur Kasih The Movie


Assalamualaikum dan Salam sayangggg...(tetibe sayang plak ni kann..?!)

Borak wayang kali ni nak review filem karya unggul daripada pengarah drama tersohor KABIR BHATIA iaitu Nur Kasih The Movie yang merupakan kesinambungan plot terakhir atau peleraian bagi drama Nur Kasih...jangan risau walaupun korang tak follow drama ni kat TV3 dulu tu pon korang akan faham cerita ni sebab ada flashback dan flashforward yang smooth~

Friday, May 20, 2011

Takde Keje Cari Keje..?!

Assalamualaikum..salam sejahtera,

Dah lama tak membebel...sibuk duk blogwalking sampai lupe nak buat entri baru kat blog sendiri..tak sedar plak Buffered Earnings(BE) dari Nuffnang(NN) tgh berjalan kat blog ni..entahla..aku pon nak kata tak mengejar BE tu pon tak boleh gak sebab alang2 dah install NN tu kat blog ni kena la posting entri baru nak naikkan earnings kann..hehe~

Okaaayyy..berbalik pada tajuk entri kali ni aku nak cerita sikit tentang ayat "takde keje cari keje" ni sebab petang semalam mama aku duk mengomel abah aku tu duk sibuk bertukang buat rak untuk kedai aku tu sambil mengucapkan ayat ini "takde keje cari keje"..!!!hehe~
Ayat ni sebenarnya bila aku renung2kan sejenak membawa 2 maksud yang berbeza bergantung dengan intonasi suara dan keadaan ayat "takde keje cari keje" ni diucapkan..eleeehhh...korang pon mesti pernah dengar ayat ni kann~

NADA PERLI "takde keje cari keje"

• nada ni selalunya ditujukan kat makhluk penganggur yang duk tanam anggur je sampai orang sekeliling pon muak tengok muka beliau..bukan aku ye..!!hehe
• boleh gak ditujukan kat orang yang selalu menganggu kita yang sedang busy-ya-amat dengan menyuruh orang tu "takde keje cari la keje..nyibuk je..!!!"teehee~

NADA MARAH @ BENGANG "takde keje cari keje"

• camne nak explain ek..hurmmm..okay korang bayangkan situasi dimana korang dah larang sesorang drpd melakukan sesuatu yang korang dah jangka akan memberi kesan negatif pada dia..contohnya kes abah aku tu la pasal "takde keje cari keje" yg mama aku dok ngomel sebab nanti bila da penat mula la sengal2 badan la sakit2 belakang la..hahHaa..ada paham..?!
So, kesimpulannya ayat "takde keje cari keje" ni sememangnya 'berguna' mengikut keadaan dan intonasi yang selalunya kita guna hari2 kan..kita kadang2 memang suka bila "takde keje cari keje" untuk mengisi masa yang terluang kalau tak bosan plak kann..dan kite jugak suke perli orang yg da buat salah dengan ayat "takde keje cari keje" ni untuk menunjukkan kita SAYANG (nape warna PINK kalau sayang..???)kat orang tu sebenarnya..betul tak..hehe

Apa2 pon kalau korang "takde keje cari-lah keje""...!!! (^_^) y~




- Posted via my iPhone

Monday, May 16, 2011

INFO | Galaxy S2 vs iPhone4, Thunderbolt, Focus


Hahaha....kelakau giler aku tengok video pasal perbandingan antara iPhone 4 dengan macam2 smartphone yang ada kat pasaran skang ni...lagi2 Galaxy S2....but still iPhone4 beat those smartphone in soooo many ways...LOL~

Adalah tidak bijak kalau nak compare iPhone 4  dgn dual core processor (galaxy S2)...hey...its definitely different because of this iOS which is Apple Mobile Operating System has been the world's most advance mobile operating system undoubtedly....!!!
With its easy-to-use interface, amazing features and rock-solid stability, iOS — Apple’s mobile operating system — is the foundation of iPhone. And even as other phones try to catch up, the technologies and features built into iOS 4 keep it years ahead of the competition.
Furthermore, iPhone 4 got this features :
  • Retina Display - which is superb for reading and web browsing plus excellently sharp in viewing image..!!
  • Multitasking - kalau nak tau sila google...letih nak explain..haha~
  • HD video recording and EDITING - iMovie absolutely mantooopppsss kalau nak edit video..ko ade..??
  • banyak lagi kelebihan die...sile la layari APPLE.COM 
## ni la video yang wat comparison tu...eeewww~

Saturday, May 14, 2011

BORAK WAYANG | Fast Five

ni ler fast 5 yg sebok duk dicanangkan satu Malaya tuh..huhu~
Sebut je FAST 5 tetibe adrenalin pon memuncak kann...haha..btw, actually dah lama nak gi tengok film ni tapi sebab tiket asyik sold OUT je..tak dapat la tengok..but, today..err..semalam la tu..dapat gak aku tengok film ni bertemankan cousin aku tu..ok..jom baca borak wayang kali ni...Fast Five..hehe~

Tuesday, May 3, 2011

Contest FB | Selamat Hari Ibu

Sempena Hari Ibu @ Mother's Day pada 8 May ni aku nak share satu contest yang kawan aku join iaitu Mother's Day photo contest yang dianjurkan oleh Luccacal Shop...so, aku nak mintak tolong ihsan korang utk 'LIKE' gambar kawan aku tu ye...antara kelebihan gambar dia bersama ibunya adalah:


  • Background gambar yang sgt cantik dan authentic..!!
  • Kemesraan yang jelas terpancar diwajah mereka...so sweet~
  • Ibunya baru je menyambut ulangtahun kelahiran pada 28 April yg lepas so, ni kira hadiah Hari Ibu la..!
So cara untuk korang vote gambar ni adalah seperti berikut;
  1. sila 'LIKE' page Luccacal Shop kat FB dulu [sila click]
  2. then, sila 'LIKE' gambar no. 8 iaitu Khyruz Tasyriq [sila click]
  3. share entri ni kat kawan2 korang plak ye...huhu~
Ok..nak promote sikit pasal page Luccacal Shop tu kalau korang yang bergender Perempuan memang akan suka sebab page ni offer ready stock dan pre-order service untuk Ladies Vintage Accessories, tapi untuk yang suka gadget pon ada gak...contohnya cellphone dan Camera accessories..even, keychains, wacky gift dan toys pon Luccacal Shop ni ada jual...gi la jenguk dan jangan LUPA untuk 'LIKE' gambar no.8  KHYRUZ TASYRIQ ye..Thanx~

P/S: mesti korang tertanya2 nape aku tak join contest ni tapi promote orang lain pulak kan..bukan apa nanti kalau aku join mesti aku ngan mama aku menang..sian korang kannn..hehe~

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails