Tuesday, April 26, 2011

INFO | Perbandingan Pengguna Mac dan PC

Teknik Infografik adalah kaedah simple dan catchy untuk menarik minat pembaca macam korang semua untuk paham tentang perbezaan dua syarikat perkomputeran gergasi ni iaitu Apple dan PC (Microsoft). Awalnya ianya merupakan kajian oleh Hunch.com dan lepas tu dilaporkan oleh Mashable.com dan akhirnya ada kat blog aku ni..hehe~

Infografik ni menunjukkan data primary (da mcm wat thesis plak..kih3~) yang diperolehi daripada 700,000 pengguna yang melawat Hunch.com. Hasilnya adalah dapatan tentang perbezaan antara pengguna Mac dan pengguna PC ada beberapa data yang akan mengejutkan korang...!!!

Antaranya, pengguna Mac lebih cenderung menjadi peminat seni moden dan menonton HBO sementara fans PC lebih suka seni impresionist, gemar makan ikan tuna dan menonton History Channel. So, untuk korang lebih menghayati apa yang menarik dalam infografik ni teruskan membaca...

[klik gambar untuk paparan lebih jelas]

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails