Wednesday, March 30, 2011

SPAM LUCAH DI FACEBOOK...!!!

MaYdaY...MaYdaY..MaYdaY...!!!

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Minggu ni ramai user Facebook [FB] dikejutkan dengan virus atau SPAM versi Indonesia yang memperdaya user FB untuk klik pada URL yang tertera pada status mangsa yang sudah klik pada URL SPAM tersebut...ramai kawan-kawan FB aku pon kene SPAM ni...so ini antara info yang aku dapat untuk mengelakkan korang semua menjadi mangsa SPAM LAHANAT neh...!!!

Langkah-langkah keselamatan;

  1. Jangan klik status yang meragui dan berunsur lucah walaupun waktu tu korang ngah gian..hehe~
  2. Jangan klik LINK URL yang ade "tinyurl.com"...!!!
  3. Pergi kat ACCOUNT SETTING Facebook korang then klik ACCOUNT SECURITY lepas tu ticks seperti gambar dibawah..untuk melayari FB dengan lebih selamat...!!
[klik pada gambar untuk larger view]
Dan yang paling penting skali info terbaru..korang kene gi link FB yang akan aku bagi ni dan BLOCK APP sebab apps FB ni la yang menjadi punca berlaku ONAR di bumi FB...!!!

klik link NO MORE SPAM ni dan buat seperti gambar dibawah...JANGAN KORANG LIKE PULAK..!!

sebarkan info ini...!!!!

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails