Tuesday, March 8, 2011

MBA Student

Assalamualaikum...

7 Mac 2011 [Isnin], adalah tarikh keramat dimana aku officially became MBA Student..!!! Wow..what a feeling and excitement to reach this level of education in my whole life..I've never thought that I finally here..huhu (sorry saje nak test writing skills in English)...hahHa..ok, this journey has just began and I've to put up all my effort much more than everything 'cause am almost arrives at my dream and ambition to become or getting the PhD title soon after my MBA...hehHe~

Even though, my English is not much fluently in speaking but then I'll try hardest to improved it..people said in order for you to be fluent in this language you better go and live in European country so you'll naturally learn the language..nowadays it is a necessity for you to known several of languages as an added values in the communication skills.

Furthermore, most of the big company only hiring candidates which capable to speak on those critical language such as Mandarin, Spanish and English (world language ~ maybe universe also used it) hahHa~~

However, to uphold the value of being student we shouldn't shy to seek knowledge because of the language barrier..we need to smash that wall and say hi to the world language and learn everything what the language has offered to you..!!

So, now we are back to our Local language 'Bahasa'...ok, enough untuk falsafah bagai kat atas ni yang aku dok mengarut..nak dijadikan cerita, pagi tadi keluar rumah dlm jam 8.00am sbb pendaftaran start jam 9.00am kat Lobi GSM, UPM..aku drive ikut highway Guthrie sebab for sure jalan jam giler kalau ikut Duta..maklum la hari Isnin kan "Monday blues" sume orang yang bekerja liat bangun nak gi kerja kann..aku pon same..so sampai kat UPM dlm kul 9.15am sebab jem sikit kat area Shah Alam...

1st thing yang aku wat ialah gi CIMB cucuk duit sebab nak bayar Tuition Fee laa..skali baru perasan ATM card RHB aku limit RM 3K je..so tak pasal2 kene cari RHB Bank kat area Seri Kembangan utk register Phone Banking untuk naikkan limit ATM card aku jd 5K...punye la susah nak cari parking sbb bank tepi jalan besau ko...then lepas aku settled semua tu, aku terus gi UPM balik and register..

Masa lalu kat dpn khemah GSM tu tetiba terpandang sorang minah-cam-kenal je iaitu Nabesh (satu kolej ngan aku masa degree) yg also nak register MBA untuk trimester ni..Azhan pon same (bagi korg yang tak kenal tu wat2 kenal sudeyh)..so, after registration, ada taklimat dan bacaan ikrar sambil disaksikan Dekan GSM yg baru je dilantik Dr Arfah Salleh..she is so sweet and very charismatic person..everytime she spoke aku terasa seperti dia tengah menyanyi..BI dia pon sedap didengar dgn accent Melayu dan tak over...hehe~

Finally, after taklimat dan bacaan ikrar ada lunch..and diorang pon ada bagitau yang setiap kelas petang akan disediakan free dinner on the houz yaww~~~besssstttt...!!! Sebab tu yuran MBA tu mahal bebenor kann..so takde la free sangat pon..hiHi..lepas lunch aku gi melawat kolej tercinta iaitu KMR, Hostel aku masa degree dulu..jumpe la kawan2, junior2 aku and staff kolej..memori lama terusik kembali bile mendengarkan kolejku itu bakal dirobohkan untuk dibina business complex..tak patut..tak patut..hope tak jadi la diorg nak roboh KMR tu sebab banyak kenangan dan ada nilai sentimental kat kolej tu almaklum la KMR kan kolej pertama seusia UPM a.k.a Kolej Pertanian suatu ketika dulu...banyak tokoh2 ternama lahir daripada kolej tu..so, harap UPM dapat pertimbangkan perkara ni...!

Baiklah itu je coretan aku pada hari pertama bergelar MBA student...!!!

- Posted via my iPhone

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails