Thursday, March 17, 2011

INFO | iPad 2...Nak Beli ke Tak...???


Hello...dan Salam sejahtera...!!!
Baiklah...info gadget Kali ni nak cerita dengan anda semua tentang gadget idaman ramai...yeke..???...iaitu iPad 2...baby kedua bagi produk Apple Inc. selepas iPad dipasarkan tahun lepas...mungkin ramai yang dah beli iPad 1st version so takde salahnya kalau nak beli yang 2nd generation ni kan..?! [teruskan membaca]
Ada dua pilihan warna...Hitam dan Putih~

ketebalan iPad2 cuma 0.34" je..!!!
iPad 2 kali ni dipasarkan diperhebatkan lagi dengan peranti iOS 4.3 dan processor A5 yg lebih laju dan smooth...Ada kamera depan dan belakang untuk FaceTime, photographing and recording videos...!!! iPad 1st version takde semua ni...selain peningkatan software dan hardware...saiz dan berat iPad 2 ni lebih kecil dan ringan berbanding iPad 1 dan lebih nipis daripada iPhone 4...!!! Bateri pula tahan lebih kurang 10 jam lama..!!! iPad 2 juga dipasarkan dalam dua dua spesifikasi iaitu dengan WiFi atau WiFi+3G..terpulang untuk anda memilihnya...memory pula built-in bermula dari 16GB, 32GB dan 64GB mengikut harga pasaran negara yang menjualnya..setakat ni Apple Authorised Reseller kat Malaysia belum lagi menerima lagi lesen/stock untuk menjual iPad 2 kepada pengguna...syarikat telekomunikasi seperti Maxis mungkin akan menggunakan pelan pakej Data iPad yang sedia ada untuk bakal pengguna iPad 2 nanti...huhu~



Disamping itu iPad 2 kali ini disertakan dengan SmartCover sebagai penyokong atau portable stand bermagnet dimana ianya boleh ditanggalkan dan dipasang dengan mudah dan cepat..dan SmartCover ni juga dijadikan pelindung screen iPad 2 anda serta meletakkan iPad 2 anda dalam mode sleep bila ditutup..!!!
bila tutup abes cover tu automatik iPad2 terus dlm sleep mode
dilipat2 jadi stand..warna hijau cute~~

pilih la warna apa yg korang berkenan..huhu~
Namun setiap teknologi ade kekurangannya mungkin pihak Apple sendiri terlepas pandang atau mungking ianya adalah factory defect..dimana ada laporan daripada pengguna baru iPad 2 tentang light leakage...!!! Tapi laporan yang diterima adalah kecil dan mungkin pihak Apple akan menukarganti iPad 2 tersebut dengan set yang baru..itu memang sudah menjadi polisi Apple bagi setiap defect product..tapi semuanya bergantung pada terma dan syarat tertentu samada dilindungi oleh waranti atau pengguna perlu membayar servis penukaran set baru lebih kurang RM600 berdasarkan pengalaman menukar set baru disebabkan screen iPhone 4 yang retak seribu tahun lepas..huhu~
FaceTime lagi besauuu~~~

Multitouch screen yg fuyooo~~~

Mirroring guda HDMI cable ke HDTV korang kat rumah tu for bigger screen..!!!

Okay, tengoklah iklan2 tentang IPad 2 ni dulu ye then baru decide nak beli ke tak...aku mebi akan beli next year tunggu harga iPad 2 ni turun macam iPad 1 yang da turun jadi RM1000...hahHa~


- Posted via my iPhone

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails