Tuesday, March 29, 2011

DERMA DARAH

DaaaaRaaaHHHhhhhh~~~~




Pernah tak korang melihat accident atau ada dikalangan ahli keluarga anda pernah accident dan cedera parah..??? Kebarangkalian untuk kehilangan darah yang banyak adalah tinggi bagi mangsa yang cedera parah..!! Anda mungkin sahaja akan menganggap DR dan Nurse akan dapat menyelamatkan mangsa..tapi tahukah anda bahawa sebenarnya mangsa amat memerlukan pertolongan anda...!!!
Tahukah anda bahawa jasa orang yang menderma darah amat dihargai oleh mangsa dan anda juga telah berjaya menyelamatkan mangsa secara tak langsung...!!! Bagi yang beragama Islam ianya merupakan pahala dan bagi agama lain juga mungkin berpendapat sedemikian..
Baiklah, nak dijadikan cerita aku pun baru je menderma darah, bukan DARA ye..!! masa kat Karnival Integrasi KMR yang aku hebohkan kat korang tu..hehe..actually tu first time aku derma darah..hehe..sebab sebelum ni takut..hehe~
Ok ni syarat2 untuk individu yang layak menderma darah..PUSAT DARAH NEGARA
- Posted via my iPhone

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails