Tuesday, February 22, 2011

BORAK WAYANG | The Mechanic...!!!

Haaallllloooo00oo00ooo~~~~


Isnin 21 Feb 2011, aku ngan cousin aku gi tgk kat Pavilion satu filem aksi "THE MECHANIC" yang begitu mengasyikkan...lakonan Jason Statham sebagai "Arthur Bishop" yg merupakan seorang 'MeKaNiK' haha...mekanik sgt...tu sbgai penyamaran jer...sebenarnya dia ni seorang pembunuh upahan professional/elit yang etika pembunahan yg strict dan membunuh dengan 'senyap' tanpa dikesan...memang mantap la aksi die masa settle kan mangsa2 die tu..tetibe berangan nak jadi pembunuh upahan plak..hehe.. lakonan dia yang memang mantoop ni buat aku yang menonton tu fokus dan tak ngantuk..haha~

bulleh terbang kot...hahHa~

cucuk kaki die...!!!!auchh~
kerja ni memerlukan seorg yang betul2 profesional sbb ianya mementingkan kesempurnaan & tanpa dikesan oleh sesiapa pon..suatu hari die terima tugasan untuk bunuh mentor dan kawan baik dia sendiri Harry (Donald Sutherland)..dan selepas pembunuhan tu plak, anak Harry iaitu Steve (Ben Foster) berazam nak mencari pembunuh ayah dia ngan mintak pertolongan Arthur untuk melatih dia menjadi pembunuh profesional..so kat sini kita boleh lihat dimana konflik dan dilema bakal berlaku dan akhirnya...korang nak tau...?? tgk gambar ni dulu..hihHi~


ni masa nak larikan diri lepas bunuh sorg paderi..

"ko ikut jalan lain..wat cam kite xkenal okey...!!"

"McFlurry Oreo satu...cepat ek...!!"

Adek manis ni awek Arthur..awek ke..pelacur kot...!!
So lepas si steve tu da agak pandai jd pembunuh upahan..macam tugasan Arthur suh Steve lakukan untuk lulus Ujian Pembunuh...huhu..then, one day..tetibe plak ketua barua yg suh Arthur bunuh Herry dulu tu nak bunuh Arthur ngan Steve sbb Arthur da tau die kene tipu ttg alasan kenapa Herry dulu tu kene bunuh...so diorg pon ape lagi takde tunggu MAUT dtg kat diorg..supsapsupsap..diorg da plan nak bunuh ketua barua tu dulu...dalam masa yg sama, Steve dah tau Arthur yg bunuh ayah dia..so Steve pon plan la nak bunuh Arthur...tetapi seribu kali sayang...jangan maen2 ngan pembunuh Professional cam Arthur tu..sebab Arthur da fikir 10 langkah ke depan dr Steve yg amatur tu..Steve ingat die da bunuh Arthur ngan bakor Arthur kat pam minyak tu..tp Arthur sempat keluar dr kete dulu sebelum meletup...hahaHa..lepas tu Steve yg bodoh tu bawak kete yang Arthur da pasang bom..lps je Steve start enjin then drive 500meter terus kete tu meletupPp..kebabo0mmm...OpOcOttt~~~

"cantik view kat sini kan Steve"

"cepat bg aku McFlurry Oreo tu..kang aku tembak br tau...!!"

" Sori, aku langkah mayat ko dulu ek...?! "

" Ingat aku bodoh nak duk dalam kete panas tu..bek aku gi McD mkn McFlurry lg best..!!! "
Soooo....anda WAJIB TONTON movie ni sbb aku bg 5 STARS...!!!!!


Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails