Monday, February 28, 2011

TOP 10 | Gelagat Pelanggan Kedai Runcit

Assalammm~~~

minah rempit gi kedai...huhu~
Entri kali ni nak share dgn korang sume gelagat dan kerenah pelanggan kat mini market aku tu...mebi korang pon pernah buat macam ni kot...so lepas ni ubah2 la sikit perangai korang tu..kesian orang kedai especially yg jadi cashier tu..huhHu~

1. Customer Tak Faham Bahasa
ni kalau da malas nak cakap...silap aribulan pasang recorder..!!
-Barang yang diorg nak beli tu da takde stock (cth: Roti Gardenia) tp still tanya kat pekedai..."bang, da abes ke Roti Gardenia ni..??xkan xde lg kot..??" aku rase kedai aku tu jual barang runcit je kot...bile dah ckp xde tu blh plak dia tanya lagi..."alaaa...takkan takde lagi....???" part ni mmg aku da hangin... redundant punyer mamat...!!hahHa~~*malas nak layan..*

Tuesday, February 22, 2011

BORAK WAYANG | The Mechanic...!!!

Haaallllloooo00oo00ooo~~~~


Isnin 21 Feb 2011, aku ngan cousin aku gi tgk kat Pavilion satu filem aksi "THE MECHANIC" yang begitu mengasyikkan...lakonan Jason Statham sebagai "Arthur Bishop" yg merupakan seorang 'MeKaNiK' haha...mekanik sgt...tu sbgai penyamaran jer...sebenarnya dia ni seorang pembunuh upahan professional/elit yang etika pembunahan yg strict dan membunuh dengan 'senyap' tanpa dikesan...memang mantap la aksi die masa settle kan mangsa2 die tu..tetibe berangan nak jadi pembunuh upahan plak..hehe.. lakonan dia yang memang mantoop ni buat aku yang menonton tu fokus dan tak ngantuk..haha~

Sunday, February 20, 2011

BORAK WAYANG | Yogi Bear 3D dan Sini Ada Hantu

Yuhuuuuu~~~~

Bertemu kite dalam "Borak Wayang" buat pertama kalinya di blog aku neh..hehHe..baiklah untuk entri yg pertama ni aku nak review lite2 je sbb aku ngan member2 baik aku saje nk enjoy marathon movie kat cineplex e@curve..hehe~


3 ekor beruang yg terlepas...hahHa~

Ok, kitorg awalnya nak marathon bnyk movies tp masa xmengizinkan..*alasan*..so we decided to watch 2 movies je..Yogi Bear 3D & Sini Ada Hantu..!!!

Thursday, February 17, 2011

Pesanan Khidmat Masyarakat | E-mail HATTA DOLMAT KENA HACKED..!!!

Ini adalah Repost yang di copy'paste dari website REDMUMMY.COM lebih kurang macam pesanan khidmat masyarakat la...kesian kat sorg designer terkenal neh, HATTA DOLMAT...email die kene HACKED oleh manusia2 yg xde keje lain..kesian..kesian..kesian..huhu~
Aku xleh bayangkan kalau aku pon menerima naseb yg sama...penat beb nak search balik kengkawan kat FB tu dah la name kdg2 bkn nama sebenar..power rangers la..gaban la..mee goreng la..etc..klu name REAL xperla jugak..ade tu yg siap pakai nama artis..aku pon penah gak..adeyhh~~
Ape2 pon..kepada sesape yg kenal mamat designer neh add la die balik...*jgn korg HACKED balik plak..!!* jenuh la brader ni nk bikin baru acct FB, twitter, blog..etc..
Bagi org business bende2 camni plg ditakuti sbb clients blh hilang beb..silap haribulan clients kene tipu ngan sang hackers yg menyalahgunakan nama kita utk berurusan...reputasi sape yg buruk nnti..kite jugakk..!! 
Ini explaination tuan punya badan sendiri nih (diedit dr blog redmummy..hehe~)
" Salam, hatta dolmat ni, 

Saya nak minta tolong sikit.. Saya telah di hacked! Email saya di hacked, blog saya dah didelete, kedua2 akaun facebook, dan page h.d by hatta dolmat dah di delete. 

Saya risau customer saya tak dapat cari saya lepas ni, sbb saya memang slalu bhubung melalai fb blog secara dekat. 

Boleh tak buat kan sikit story yang hatta dah buat 

email baru: hattadolmat.hdc@gmail.com
Website: hdbyhattadolmat.blogspot.com

fb baru hatta: muhammad hatta bin dolmat

twitter hatta: hattadolmatHDC 

harap sgt dpt tolong.. Hatta risau gile. Lama hatta usahakan semuanya…uwaaaa! "
Ok ada paham...???
Sila spread it yeah...!!!

Tuesday, February 15, 2011

MAULIDUR RASUL | Disebalik Video dan Sirah Nabi MUHAMMAD S.A.W

Assalamualaikum WBT...

Salam Maulidur Rasul kepada korang semua...hari ni genaplah usia Nabi Muhammad junjungan mulia yang boleh dianggarkan mengikut pengiraan berdasarkan penukaran 1432 H kepada tahun Masihi iaitu 2010M yang memberi hasil usia nabi yang ke-1439 ( 2010M - 571M )..sila betulkan jika salah ye..klik sini untuk contoh pengiraan masihi.


Perginya baginda Rasulullah amat dirindui semua Ummatnya...Baginda contoh tauladan dan keperibadian muslim sejati yang tiada tolok bandingnya...Mana mungkin dikatakan bahawa memuji Baginda SAW itu salah sedangkan Allah SWT sendiri memuji Nabi-Nya..sesungguhnya Baginda adalah Nabi terakhir utusan Allah SWT bagi membimbing ummat akhir zaman kepada ajaran Islam...mari kita bersama2 menghayati hari kelahiran Nabi yang juga merupakan hari kewafatan Nabi iaitu 12 Rabiulawal 11H 

Disini saya sediakan sedikit sebanyak info/biodata dan video mengenai Nabi Muhammad SAW yang kita kasihi jom kita renungkan bersama :

Sunday, February 13, 2011

Part 2 | KENANGAN TERLAMPAU...!!!

Hi...bertemu ke sekian kalinya dlm segmen " Bual Biar Aku Bicara "...hahHa~

ok ni sambungan Part 2 kenangan terlampau aku tu...kali tentang trip aku ke " The Lost World of Tambun" kat Ipoh Perak nun...last year aku pegi ngan member2 UPM..then this year dua kali ni beb..1st ngan memember Form 6 GADING...2nd with my family...Fuhhh~ ha nengok la gambor2 neh,,, owh btw ni link utk klu sesape yg nak bace entri "PART 1"...!!

ok ni trip ngan member2 UPM...tengok la puas2..hehe~


Saturday, February 12, 2011

PART 1 | KENANGAN TERLAMPAU...!!!

hahaHaaa...eh..Assalamualaikummm...lupe plak~


Hai kawan-kawan..bertemu kita sekali lagi dalam rancangan "Bual Biar Aku Bicara"...adoiiiyayy..sengal jap...ok sebenarnya da lama tak buat new post/entri kat blog kesayangan aku ni...bukan ape, takde mood nak menaip sbb meja takde..*alasan sangat*..btw, sebab dah beli meja baru barulah selesa nak tulis entri baru kan..hehHe~


ok just nak ReCap ape yang da berlaku dalam hidup aku beberapa bulan/tahun lepas sbb tak sempat nak updated blog neh...*alasan lagi*....bajet mcm reader ramai la sangat kan..T_T

KISAH BENAR PENGAKUAN BEKAS PADERI KRISTIAN…


IC-miIni merupakan entri sampingan yang saya sediakan untuk tatapan semua pembaca blog ini..sila sebarkan jika anda rasa perlu bagi menyedarkan sahabat seIslam kita yang lain..TQ~

"bukan niatku menidakkan agama lain tetapi keterlampauan sesetengah pihak yang tidak menghormati agama lain amat membimbangkan diri ini..justeru ada pihak yang mahu saya membuat re-post entri di sini.."

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails