Wednesday, July 28, 2010

Pos Ekspres Penipu...????

 APE DAH JADI...?????

Sebenarnya saje je wat entri camtu...takde pape pon...cume nak cerita sikit pasal barang yang TA tempah kat kawan TA, Sharifah Nurazida @ Sya..thanx ye Sya..haha..actually barang tu patut sampai umah 23 Julai lepas tapi sampai kat tangan TA 26 Julai...apakah???

hehe..mase abang posmen tu datang umah takde orang..so, sbb tu slogan 
"DIJAMIN SAMPAI ESOK"
Pos Ekspress ni TA pertikaikan sbb tak dapat pon notis suruh ambil kat pos cawangan terdekat ke apa ke kannn...TA pon malas la nak sound masa dia hantar 26 julai tu..sebab posmen tu cakap kat rumah takde orang nak recieved benda tu..hurmm..apa2 je la janji da dapt kan..haha~

ini la ghuper pos nye...huhu

cube teka apakah kegunaan pouch ni???

 mesti korang tak dapat teka apa gunanya pouch ni...haha...actually TA tempah pouch ni untuk External Hard Disk WD yang TA beli masa PC Fair lepas kat KLCC tu..da lama kannn..siap dah bercalar2 sbb xde cover..yela tak sempat beli..kalau keluar pon tak teringat pasal benda ni...last2 mintak Sya tolong buatkan...handmade tu...haha...macam2 bentuk pouch dia da wat..ada gak suruh dia jual online kat blog ke FB ke..tapi dia kata taknak sebab buat benda ni suka2 je..haha..takpe..kalau korang nak  nanti TA pujuk Sya jual kat Blog TA ni..huhu~


sebelah kiri tu pouch ye..yang kanan tu baru Extrnal HD..jangan konfius plak...haha


nampak je pouch tu kecil kan...tapi boleh stretch ikut bentuk gadget tu..haha...bagus tak rekaan Sya tu...ingat TA nak tempah untuk kereta TA la..haha..boleh ke??



ni la ghuper pouch ni bila da 'bersatu' ngan external HD TA tu...


korang jangan fikir benda bukan2 tgk post ni ek...ala..ni kira hadiah TA aritu la kiranya kan Sya kannn...huhu~



P/S: untuk makluman semua Teropongers...."TA" tu singkatan untuk "Teropong Azizi" ye..jangan ingat tetibe penulis membahasa kan diri TA dia bukan lagi AZIZI FAKHRULLAH ALIBASYAH..haha~

Redmummy.com | Jadi Mewah Tulis Blog

Blogger redmummy.com | Jadi mewah tulis blog

Assalamualaikum dan Salam sejahtera...

Mesti suma Teropongers yang baca title entri ni pelik sebab TA baru nak komen pasal kisah Red Mummy ni kan...??? Font entri pon warna merah..cewah...hahaha...bukan apa..ye la, TA kan baru je berjinak2 dengan dunia blogging ni..mana la tau pasal akak fofuler ni...tapi rasenya TA pernah baca pasal beliau sebelum ni..sebab baju merah beliau yang amat memukau sesiapa sahaja yang melihat...beliau bukan la artis tapi boleh dianggap sebagai pelopor dunia blogging ni sejak tahun 2006 lagi.

Red Mummy ni pernah mendapat pelbagai anugerah hasil tulisan beliau di blog..dan syarikat pengiklanan pula berlumba2 mendapatkan khidmat daripada beliau...antaranya adalah Nuffnang.

Red Mummy @ Mira

Menurut Mira@ Red Mummy, dia langsung tidak pernah terfikir menulis blog boleh menjana pendapatan sehinggalah suaminya Ami Shamril Kamaruddin, 35, mencadangkan agar Redmummy.com mendaftar di bawah Nuffnang.




Beliau memang tidak sukakan iklan...dek tetapi kerana terpengaruh dengan suaminya, RM lakukan juga. Hasilnya selepas tiga tahun menulis beliau menerima pendapatan pertama daripada Nuffnang berjumlah RM90. Diikuti RM150, RM300 sehinggalah sekarang mencecah RM10,000 sebulan....fuhhh~


Kak Mira yang juga membuat Product Review menerima RM100,000 untuk ulasan iklan sepanjang tiga tahun menulis blog....fuhhh...!!!

Nak tau lebih lanjut tentang Red Mummy...klik sini...

Tuesday, July 27, 2010

Free and Easily Simple Ways You Can Keep Your Weight Off

Believe it or not, it is easy to lose a few pounds without exerting too much effort. All you have to do is perform the usual things you engage in every day, but keeping in mind that your every action is intended to shed off those unwanted pounds and ultimately slim down. 
For instance, instead of spending 30 minutes on a treadmill, simply walk a block or two from your house and back every day. You’ll never believe just how much of something little that is done each and every day would make a profound difference in the long run.

The following are other free and easily simple ways you can keep your weight off




looks like Giza's Pyramid..haha~
  • Eat on time, rise on time Never take for granted the value of waking up early. Eating on time, preferably anywhere from 7am to 8 am speeds up your metabolism. Also, those who do eat breakfast have been shown to easily lose relatively more weight compared to those who do not consume the most important meal of the day. Those who refuse to eat breakfast and wait until lunchtime to start eating causes the body to not burn as much calories as it’s necessary. Some people even refuse to eat breakfast with a few skipping it all together when in fact, it is highly important to consume the most food early on in the day. Usually, some dieters eat very few calories during breakfast and later on pig out during lunch or dinner. Research actually reveals that the calories consumed early in the morning aids in keeping your hunger pangs at bay during the day.
  • Go for the 3’sDiet gurus usually go by and adhere to the effectivity of the 3-hour diet or simply eating every 3 hours. Doing so equates to having three moderate meals and three light snacks all throughout the day. Basically, the idea is to eat small and portion-controlled meals every 3 hours. Doing so maintains blood sugars at a steady level, keeps your energy up and avoids you from unnecessarily indulging yourself.

  • Brush your teeth after every mealBesides being hygienic, brushing your teeth after every meal has a positive psychological effect. And it’s not just being able to feel clean and fresh, it deters compulsive snackers from munching on unnecessary sweets or salty crunchies after a meal. Because, who would want to mess up a clean and brushed pearly whites?

  • Be a balanced ballerinaExercising need not be confined in the gym. You can actually brush your teeth or watch TV while exercising. For instance, you can stand on one leg as you are waiting for the laundry to finish. Or, while waiting for your coffee to drip to your cup from the coffeemaker, you can stand sideways and place a hand on the kitchen counter. Then, lift your outside leg straight in front making sure it is extended. Make sure your upper body is straight. Hold that position for a few seconds and move onto the side. Do these at least 5 or 10 times for every leg. This exercise tones the hip flexors, outer thighs and the quadriceps. Take note that establishing balance develops the muscles on your core and is even healthy for your brain.

  • Eat proteinIt is advisable to eat protein early on in the day as doing so helps you eat less as the day wears on. This saves you from indulging in sweets, chocolate or any salty crunchies during mid afternoon snacks or in after-dinner treats.

  • Build your muscles while in trafficYou need not rot while waiting for the traffic to move because you can use the time squeezing your derry muscles every time you lightly step on the brake making sure to hold that position for ten seconds. You can repeat this movement 10 to 15 times for each trip.

  • Jog around the houseWhen clearing clutter around the house, you can use the moment to jog from the house to the mailbox and back. You can also do a lap around the house or jog up and down the stairs.

Sumber: Teropong Library

Sunday, July 25, 2010

Teropong Cara Buat Duit...!!!

Assalamualaikum wbt~~

aku dikala menjadi student bisnes...huhu~


Kepada peneropong blog semua hendaklah anda yakin bahawa 9/10 rezeki yang diberikan oleh Allah swt itu datangnya daripada PERNIAGAAN...jangan pula kita menyalahgunakan perniagaan kerana ianya boleh membawa kepada kemungkaran, maksiat, perbalahan, benci membenci dan FITNAH...!!!

Rasa macam khutbah jumaat pula rasanya...sebenarnya entry kali ni lebih kepada permulaan pencarian membuktikan program seperti Google Adsense, Nuffnang, ManggaAds dan banyak lagi yang menawarkan peluang side income kepada para blogger. Tapi pada  masa yang sama ianya juga akan saya gunakan sebagai medium penceritaan dan perkongsian maklumat mengenai isu-isu semasa di Malaysia & dunia. [mesti korang sume pelik tetibe aku taip ayat skema ni camni kan..haha..aku pon xmo tp nak wat camne nnti klu foreign blogger lawat page aku diorg xleh translate la plak kan..ok back to the topic plz..!!! ]

Thursday, July 22, 2010

blog aku dah bersawang...????


Salam wahai sahabat teropongku semua...


Mari cari duit dengan BLOG


Dah lama rasanya tak update blog ni...bukan ape..terlampau busy lepas habis degree bulan Mei aritu..ingat nak tutup je blog ni..tapi ada sorang kawan ni bagi nasihat...

The Best Advice Ever Given (1001)
siap die bagi buku lagi...gile la~
####

"wey...ko giler ke nak tutup blog ko...???ko tau x ko leh cr side income gune blog???"lbh kurang camtu la die herdik aku masa tu..haha~

aku yang tengah terkesima tu balas la ...

The Art of Screaming!
seni utk menjerit pon ade ye kawan2 sume..hehe~

"WHAT...!!! yeke, nape xcakap awal2..ade gune modal ke x??? kalau xde aku nak join la..ko ajar aku ek..hehe"

"eh..aku pon dgr org ckp je la..ko try la search kat internet tu..cam google adsense, nuffnang, banyak lg la..aku blog pon xde lg..keh3~ "die balas ngan muke selambe je..

"mangkuk punye budak..yelah nnti aku wat research dl..."

####

so lepas je aku dengar pasal benda ni..aku pon terus seach kat internet..
Dell D600 Laptop 1.6ghz 40gb DVD/CDRW B Grade Includes Genuine XP Professional restore cd!
sape punye lappy la aku pakai ni..haha~
terus wat research ngan menjadi blogwalker yang setia kat blog manusia2 di alam maya ni..huhu...

TEROPONG aku pon dapat la detect sume maklumat dan info...

Waterproof Binoculars
tetibe aku ade teropong ajaib kan..haha~
maka lahirlah blog ini dengan wajah yang baru..haha~
Fisher-Price Ocean Wonders Soothe & Glow Seahorse
comeinyer~
Google Blogger For Dummies

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails