Monday, December 27, 2010

Isu Servis Buruk | SmartTAG & CIMBclicks shoppe-Part 2

Assalam...bg yg baca entri yang lepas (klik sini utk baca yg part 1) tentang clicks shoppe entri yang ini pula adalah part 2 yang mengisahkan pengalaman aku menerima parcel barang yang aku order tempohari..

SERONOK...!!!

Aku seronok sebab lepas je aku buat komplen kat customer service(CS) jam 3 pagi 23hb tu..pada hari yg sama juga aku telah menerima parcel produk smartTAG tu..!!






Thursday, December 23, 2010

Isu Servis Buruk | SmartTAG & CIMBclicks shoppe

PENIPUUUUUU~~~

Assalam...entri aku kali ni nak cerita sikit kat korang sume ttg satu servis atau applikasi online shopping ni haa... isnin lepas aku try la CIMBclicks punya new apps iaitu this kindda on9 shopping (clicks shoppe)..nama kononnye gah la sangat tapi hampeh...masa aku open tab about this apps aku nampak la banner TnGo SmartTAG ni..so, aku pon klik la kan...then lepas aku pilih product tu & dah bayar sume guna MEPS FPX via RHB account aku (pakai CIMBclicks tp bayar gune RHB..ngade2~) aku ingat dalam esok la kot aku dpt product tu kan..tapiiii...huhu kat sini la drama bermula..jom baca lagi~

Saturday, December 18, 2010

MBA..sambung study lagi ker..???

AsSalam...

Sambung Master..??? Tak penat ke study..??? Ape yg dikejor title Master tu..??? Itulah persoalan @ ekspresi yg timbul bile aku ckp nak amik MBA kat sesape pon yg menanye ape plan lps abes Degree..haha~

Actually, this is my own desire to get higher achievements in my own life by furthering my study until i get the 'DR' title..thats mean i will continue till the PhD level..!!

Not to mention, ini juga merupakan planning aku utk discover my own potential in bussiness world where this time i need to pull out a brand new idea to promote new retailing trends among the retailer via my research...chewahhh~

I have already submited my Master Application to Graduate School of Management, UPM last wednesday...hope my the will give me a good news in future..huhu~




For those yg memang minat retail industry maybe rasa this is really important bcoz not only we as retailler gain the benefit but also the customers..!!

Ok lah, cube korang bayangkan korang minat berniaga tapi korang tak tau nak start ( ni bagi yg minat meniaga kedai runcit ye..) so, kalau korang tau ade pihak @ syarikat yg offer korang jadi francaisi diorang mesti korang berminat kan sbb dah ada peluang depan mata then tak perlu perah otak fikir format dan marketing sbb francaisor da ade sume tu korang just tinggal run & modal je nak start this business right..???

Every human in this world have a desires and needs for them to fulfill, so this is the way to help yourself getting money..but you guys have to wait until my research finished la ye..heheh..kalau tak, hiw come you nak tau format ni berjaya @ tidak..??

So, in the nutshell, this is just some sort of my short briefing about the project that i will be doing when i start my Master study next year on march...am hoping you guys pray for my planning will be successful in future...thanx~~~

- Posted via my iPhone

Saturday, December 11, 2010

New Layout...!!!!

Salam...

Akhirnya da bertukar pon layout blog ni + da tukar nama domain baru | azizibasyah.com...!!!

Sbnrnya da lama simpan hajat nak beli domain name tu tp tak berkesempatan baru hari ni ada masa...huhu~

Next updates akan ada macam2 lg...tq...AB
~

- Posted via my iPhone

Minyak Masak Gula

Salam Sabtu semua....

Entri kali ni bukan tajuknya lebih kepada ketidakpuasan hatiku pasal isu GULA ngan MINYAK MASAK....dua barang keperluan ini dah sampai tahap kritikal bagi aku yang melihat isu ini dari perspektif peniaga dan pengguna..aku akqn bahagikan entri aku kpd 2 bahagian;

BAHAGIAN 1 : GULA

# bermula ngan harga siling RM1.45 sen sampai la yg latest RM2.10...bg peniaga mmg xde untungnya jual gula ni..bayangkan harga kos utk sepaket gula hanya beza 2-5sen shj...?!

#pengguna tak habis2 nak salahkan peniaga dlm isu kenaikan harga barang keperluan harian utama tanpa memikirkan bahawa peniaga tersepit ditengah2 antara pengguna dan pemborong/agen/pekilang...peniaga tak bersalah...kami hanya wakil yang menjual barangan kpd pengguna..kami berhak mendapat keuntungan hasil drpd jualan brgn di premis kami...!!!

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails