Sunday, July 25, 2010

Teropong Cara Buat Duit...!!!

Assalamualaikum wbt~~

aku dikala menjadi student bisnes...huhu~


Kepada peneropong blog semua hendaklah anda yakin bahawa 9/10 rezeki yang diberikan oleh Allah swt itu datangnya daripada PERNIAGAAN...jangan pula kita menyalahgunakan perniagaan kerana ianya boleh membawa kepada kemungkaran, maksiat, perbalahan, benci membenci dan FITNAH...!!!

Rasa macam khutbah jumaat pula rasanya...sebenarnya entry kali ni lebih kepada permulaan pencarian membuktikan program seperti Google Adsense, Nuffnang, ManggaAds dan banyak lagi yang menawarkan peluang side income kepada para blogger. Tapi pada  masa yang sama ianya juga akan saya gunakan sebagai medium penceritaan dan perkongsian maklumat mengenai isu-isu semasa di Malaysia & dunia. [mesti korang sume pelik tetibe aku taip ayat skema ni camni kan..haha..aku pon xmo tp nak wat camne nnti klu foreign blogger lawat page aku diorg xleh translate la plak kan..ok back to the topic plz..!!! ]



Baiklah, saya merasakan blog ini perlu satu tujuan dan sebab itulah saya menamakan blog ini Teropong Ajaib. Ini kerana kalau teropong yang biasa, kita hanya dapat melihat sesuatu pada jarak yang jauh sahaja dan kadang-kadang tidak jelas pun. Teropong Ajaib saya ini bukanlah macam teropong dalam cerita lagenda P. Ramlee kalau tak salah saya filem Laksamana DoReMi yang ade tikar terbang, bansi@seruling ajaib, dan teropong hikmat adalah versi purbakala dan teropong hikmat Re tu pon ade limit sampai Batu Caves sahaja..haha~

Teropong Ajaib saya ini akan digunakan untuk menyebarkan info-info terkini berkenaan Politik Malaysia, Diari Harian, Moden, Family Aku, Buat Duit Dengan Blog, Info Islamik, Filem, Persatuan Pelajar, Universiti, Laporan, Cerita, Humor, Pelik Tapi Benar, Sikap Manusia, Panduan Asas, Review, Gadget, Diet, Kesihatan, Korean dan banyak lagi...so apa tunggu lagi...jom kita blogwalking ramai-ramai..yahooo~~~

P/S: Nantikan entry saya berkenaan dengan Review Filem Terbaru...!!!

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails