Wednesday, December 30, 2009

Selamat menjalani semester baru...!!!

~~~Salam Selalu Pertama~~~

Kepada semua warga MRC@Mohamad Rashid College sy mewakili barisan MTP MRC ingin meminta semua warga kolej semua supaya menetapkan azam baru yg lebih dinamik & praktikal seiring dgn perkembangan semasa agar lebih kompetatif dlm pasaran kerja selepas bergraduat nanti..

Percaya atau tidak, kolej kita sudah ada perubahan dr segi landskap dan juga pentadbiran yang baru..saya berharap semua warga kolej dapat menjaga dan memelihara semua aset2 yg ada sebagai milik bersama...

Saya akan mengadakan satu perjumpaan dengan semua warga kolej dlm masa terdekat bagi memasti tiada isu kebajikan pelajar yang kami barisan MTP terlepas pandang sebelum kami utarakan kepada pihak pengurusan..sekian terima kasih...

~KEBAJIKAN ANDA KEUTAMAAN MTP~

Monday, October 5, 2009

SeLaMat HaRi RaYa AiDiLFiTRi...

Assalamualaikum...wbt..dan salam SELALU PERTAMA...!!!

Pertama sekali sy ingin mengucapkan Happy Eid Mubarak dan Moon Cake Festival to all KMR-ian semoga di bulan yang mulia ini kita dapat saling bermaaf-maafan antara satu sama lain dan hubungan sillaturahim antara kita semua terus terjalin seiring dengan semangat 1Malaysia & selalu pertama..

sy mewakili ahli Majlis Tertinggi Pelajar Kolej Mohamad Rashid ingin memohon ampun & maaf sekiranya ada kekurangan sepanjang tempoh kami berkhidmat untuk anda sesungguhnya kami semua akan terus memperbaiki diri dan terus memperjuangkan kebajikan anda semua kerana itu amanah yg dipikul oleh kami..sy berharap agar anda semua dpt memberi kerjasama kpd kami bg melahirkan warga kolej yg hebat dan selalu pertama dlm segala perkara..

sekian, terima kaseh~


Tuesday, July 7, 2009

Berlagak @ Rendah diri...???

Apakah punca kita dilabel sebagai berlagak??adakah kerana kita mempunyai kuasa lebih dr seseorang atau..kita tidak menegur dan menyembah seseorang itu..rendah diri pula boleh disalah ertikan menjadi sombong..sebenarnya apa masalah kita??

kalau dah tahu org tu pemalu..cuba la approach cara baik..jgn la terus menilai dr luaran tanpa mengenali org itu..nampak sangat anda bkn contoh mahasiswa yg matang..CGPA tinggi pun tiada guna klu anda seorang yg PhD(penyakit hasad dengki)..hormat org lain sebelum ingin dihormati..senyum pun sudah memadai menandakan kita hormat org lain..kurangkan perasaan buruk sangka pada org lain bagi mengelakkan kita menjadi seorang prejudis.

cari kesalahan diri sendiri sebelum kita menunding jari kepada org lain..kurangkan provokasibagi mengelak konflik dalaman yang lebih serius, cuba kenali seseorang itu dengan lebih dekat sebelum kita membuat penilaian..jadilah mahasiswa yang bermutu dan berguna kepada bangsa dan negara.

Tuesday, June 30, 2009

Corat-coret pelajar baharu...

kemasukan pelajar baharu ahad lepas berjalan dengan lancar..mcm2 gelagat pelajar dpt dilihat..ade yg menangis, ade yg serba kalut sbb xbwk sijil la & mcm2 lg la..xcukup dengan tu ade yg komen mcm2 psl KMR ni..ye la dh 'berusia'..tp sy akan pastikan mereka semua selesa dengan kehidupan di KMR ni..malam td blok cengal gempar kul 5.30 pagi..bunyi katil roboh..kesian tgk stdnt tu..nasib baik xcedera..itu br 2 hari kat KMR..huhu..

time kat dewan ketua cheers KMR mmg terBaeKK..!! satu dewan senyap bile die bg arahan cheers..haha..harap2 KMR akan digeruni & dihormati pasni..ptg ni nk ajar lg cheers tradisi KMR..diorg sume mmg sporting la..sume ceria2 jer..huhu

ok pasni sy akan update lg cerita psl junior KMR ni..

Friday, June 19, 2009

Paksaan atau Keikhlasan...???

Sungguh lucu dan pelik melihat kerenah org di sekeliling kita..kadang2 kita rasa mereka ni berniat baik tp rupa2nya mempergunakan kita...mereka menilai secara prejudis dan dari perspektif yg sempit dan hanya menguntungkan diri mereka sendiri...walaupun niat mereka menegur dan memberi cadangan, namun perlu diingati bersama bahawa tidak semua org menerima kritikan secara terbuka..

Semenjak memegang jawatan ini saya merasakan bahawa kita sebenarnya tidak dapat memuaskan hati semua pihak dan integriti kerja adalah penting bagi memastikan semua kerja berjalan lancar..saya bukan jenis yang suka memaksa, saya lebih mementingkan keselesaan bekerja semua MTP saya..saya faham perasaan meraka sbb saya juga bermula dari bawah..pada masa yang sama saya juga mengambil Major dalam Pengurusan Sumber Manusia yang amat mementingkan kebajikan para pekerja(MTP) dapat melaksanakan kerja dengan selesa dan hati yang ikhlas.

Oleh itu berilah saya sedikit masa untuk memantapkan barisan MTP saya sebelum menilai prestasi mereka yang baharu dilantik selama 2 minggu..

Sunday, June 14, 2009

Salam Perkenalan

Assalamualaikum wbt & salam sejahtera..

Pertama kali menulis blog ini saya merasakan ianya sesuatu yg relevan bagi menyampaikan maklumat dan perkembangan MTP KMR sesi 2009/2010 dalam menjaga kebajikan para penghuni Kolej Mohamad Rashid ini. Ianya akan menjadi wadah perantaraan antara saya dan anda semua.

sebelum saya bercerita lebih lanjut biarlah saya memperkenalkan diri saya...

Nama: Azizi Fakhrullah Bin Alibasyah
Umur: 22 tahun
Asal: Sungai Buloh, Selangor
Program: Bacelor Pentadbiran Perniagaan[Major: Pengurusan Sumber Manusia], Tahun 3
Email: azizi_ieji@yahoo.com / azizifakhrullah@gmail.com

Baiklah, untuk makluman semua saya telah dilantik oleh pihak pengurusan dan dipersetujui oleh jemaah Majlis Tertinggi Pelajar sesi 2009/2010 Kolej Mohamad Rashid sebagai Presiden MTP sesi 2009/2010. Saya dan ahli MTP yg lain telah pun dilantik utk menjalankan tugas sebagai MTP KMR yg baharu. Pada post saya yg akan dtg saya akan attached senarai MTP saya.

Saya amat mengharapkan blog ini dapat menjadi medium yg berkesan dalam menyalurkan maklumat kepada anda semua. Kebajikan anda semua menjadi keutamaan saya dan MTP lain, oleh itu kerjasama anda semua amat saya harapkan.

Terima kasih..








Thursday, April 2, 2009

my family...

Ok aku nak ceritakan serba serbi tentang family aku...hurm...aku stat ngan parents aku dl..



MAMA

Ini la mak aku...kitorg panggil mama jer...manje la kononnye kami ni...haha...ok, nama mama aku, Asiyah binti Abu Bakar...mak aku ni very carring about the education & learning of her kids...whom always be there when i need her shoulder...love U Mama...aku just harap 1 day i will send my mom to perform her Haj at Makkah with my dad... segala kasih sayang yg dicurahkan hanya untuk kitorg adik beradik jer..owh...I'm realy love U mum....!


ABAH

Ini la abah aku...jgn xtau...ni org penting ni..Alibasyah Bin Sabi...VVIP dikalangan masyarakat Acheh di Malaysia...huhu...w/pun begitu...abah aku ttp humble...abah ni jenis yg bertanggungjawab & tegas..xsuke tangguh2 keje..selalu puts all his effort just for the sake to increase our family's financial... even though sometime he looks so fierce..but...it wont make him to be the unfriendly person because his multibillions numbers of his friends can proved it is not true....he become our idol...i love my dad..i always help him to managed our own family business during the breaks & after-school during my young age in primary & secondary school.


ALONG
Kakak sulung aku ni namanya Afifa Mila...she is very dedicated sister...but also she is human who always doing  mistakes..i wont declare what the mistake here...just nak inform akak aku ni bakal menjadi isteri org bulan Julai 2008 ni ngan lelaki pilihan dia...



ILA

Ok..this is my 2nd older sister..Alilla Wardah is her name..instead of calling Angah kebiasaannya untuk anak kedua, we called her Ila...she is such a sweet sister...we have shares alot of our probs together..i know whats her dreams, expectation in life...& i also knew that what she was struggling during her teenagers days..but still...she wish to achieves her happiness one day...her characteristic, akak aku sorg ni mmg rajin...klu bab bersihkan rumah ker...wat kuih raya ker...masak ker...bagi jer kat dia...huhu...very telented...but she's always feel self-conscious & akak aku sorg ni cpt berubah..kdg2 so fragile...& she could not have faith in her choices..apa2 pun i love u...


IPI

Haa...ni la adik aku yg paling bongsu...name die Alfisyahrin...he is quite aggresive wild-boy...love to make troubles & chaos...but then he is an obedient young boy... even though he is no more interested to study anymore, my dad gave one of our groceries store for him to take over...for the result, he proved that he is talented & excellent in this business...dia pun dah famous di kalangan my dad's clients..& all tauke cina...huhu..he's only19 years old..but he could shown to his friends that now he's signs his own paycheck..haha~ 


ok that all about my family...c ya in the next post...

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails