Sunday, May 25, 2008

Give Me 21 Candles Please~

YahOoooooooOOOOoooooooOOOOO...!!!

I'm 21 now...!!! officially become an adult..young adult...huhu
wow..it's have been a long journey for me as AZIZI FAKHRULLAH BIN ALIBASYAH to reached 21 years old of age since i was born...theres a lot of happiness & sadness thats i've been through whole of my life...but the journey is still have to keep going on..that's rite...
mungkin bagi orang lain, become an adults is nothing..but for me it is some sort of feeling which i couldn't describes..ianya seperti kita menjadi orang baru dalam dunia ni..
maturity is part of the subject for me to understand & learns ..kematangan kita akan dinilai pada peringkat ini..tak boleh lagi acting like a child in the past...peoples' expectation will change towards us..but we shouldn't change suddenly as we reach this level of age..but, aku rasa disini la tapaknya aku harus belajar tentukan hidup aku...beter or worst i've to do my best in everything i do..no turning back to my past-life...i've to learn to let the past became the history of my life...and if any of wrongdoing that i've been done before, i hope it will not happening again in future..
have u heard this quote..."nasib seorang manusia xakan berubah selagi dia sendiri tidak mengubahnya.." i believes in that..so, aku rasa aku perlu ubah hidup aku...bukan semuanya...aku xnak jd hipokrit..tp aku perlu berubah for my own sake..most people hated changes in their life...even tiny lil' changes will affect everythings..so i've to think wisely about my decision..aku xkan buat sambil lewa..there is some part of me & my attitude need a changes in order for me to become a better person. maybe the result xkan nampak dlm masa terdekat, it takes time to adapt for sure.
Aaargh....!!!persetankan sume perasaan ini...rite now ape kate aku mulakan dengan bergumbira...hahaha...besides, all the fate have been written by HIM so, just face it naturally..huhu..just wait n see what happens next~

Tuesday, April 1, 2008

Malas Itu Bagus Atau Tidak

Lame gak aku x post...aku ni sbnrnye mals la nak menulis...tp aku try jdkan blog ni diary hidup aku...huhu....tadi Along call aku bgtau yg mama ngan abah balik esok...naik AirAsia...Alhamdulillah...sampai gak parents aku selepas more than 1 week kat Acheh & Medan...bg kad jemputan kat sedara mare kat sana...

Wedding card Along tu aku yg buat yela..kononnye nak save budget...tp xpun...haha... aku hrp along happy ngan pilihan yg die buat after break up ngan jantan xgune yg menipu family aku...smpat songlap duit akak aku lagi...klu aku jmpe...!siap la die aku blasah sampai lunyai...eh, emo plak aku kat cni...xpe la kan dah blog ni aku yg punye...haha...

hr ni...mase kuliah O.B. aku dh cuak bile lecturer bgtau result 2nd test dah kuar...as i've been expected...its bad...huhu...ni kes aku tlmbat msuk dewan exam la...sape suh diorg wat 8 p.m. pastu jauh plak dr asrama..xpasal2 aku blank mase jwb soalan yg t'amatlah senang...

ok..la..aku nak wat asgmnt yg nak kene submit lagi 4 hari ni...

Tuesday, March 11, 2008

Introduction...

Cuaca hujan renyai ketika aku menulis blog ini buat kali pertama.... seperti merahmati tujuan aku membuka blog ni...huhu..sebenarnya tujuan aku bukak blog ni just nak menceritakan kehidupan dan jalan cerita aku untuk dikongsi bersama sesiape shj...
Sbnrnye dah lame aku nak bukak blog ni...tp mase x mgizinkan...aku ade gak gune blog friendster...tp mcm xbest jer...hehe..so aku pon beralih ke Blogger.. aku rase dgn kita menulis di blog ini, segala suka-duka dan masalah dapat diluahkan...of course la x sume...yg xtra-personal xleh la cite...nnti spt buka pekung didada plak kan...huhu....
So, aku akan gunekan blogger ini untuk merekodkan segala yg berlaku dalam hidup aku sebagai seorang pelajar dan remaja...aku rase korg mesti x boring bace blog aku pasni...hehe...harap2 la... oleh itu untuk blog yg seterusnya aku akan memperkenalkan ahli keluarga dan kawan2 aku kat korg sume....TUNGGU.....!!!

Super Sharing..!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails